Apropant la música a les persones

Des de casa III | Aradia Sánchez i Pepe Reche

Publicat per musicop el 09-06-20

Al llarg de les setmanes de confinament, hem passat per diversos moments que ens han fet sentir i reflexionar, pensar i imaginar.

Una de les coses que ha estat constant durant tot aquest temps és la necessitat d’alimentar la nostra ànima i la nostra ment fent música.

Perquè hem après moltes coses noves però, a la vegada, hem enyorat d’altres. Si bé ja eren allà, aquesta excepcionalitat ens les ha allunyat: una pausa forçada per a descobrir i redescobrir, per a buscar i trobar, per a escoltar i tocar des de la distància.

Com a músics i docents, estem en constant aprenentatge i sentim que tenim grans responsabilitats. Una d’elles és incorporar les dones en l’imaginari col·lectiu, de conèixer-les i de fer-les conèixer. Un dels nostres objectius és despertar la curiositat de qui ens escolta i de qui aprèn amb nosaltres. Obrim la mirada (i l’oïda) a totes les músiques i no volem quedar-nos només amb els referents habituals: fem recerca i presentem-ne de nous.

El primer que hem fet quan hem tingut l’oportunitat de veure’ns és tocar plegats i enregistrar aquest moment per a compartir-lo amb vosaltres. Redescobert i assajat des de lluny, explorat i interpretat de prop, amb la immediatesa de la necessitat.

És el segon moviment, “Serenata”, de la Partita que la compositora britànica Eileen Clews va escriure per al seu fill. Era, probablement, la primera peça escrita per una dona que el jove Richard incorporava al seu repertori, com ara ho hem fet nosaltres.

Volem fer un agraïment especial a la Núria Solé i al Joan López (vídeo i so).
I també a l’Oso, per escoltar-nos tan pacientment.

Pepe & Aradia

Últimes noticies